Táncház

2024.05.03-án pénteken a 3.,4. és 5. osztály tanulói egy nagyszerű hangulatú táncház keretén belül megismerkedhetett néhány moldvai tánccal, csujogatással, és énekkel a Nyírség Táncegyüttes egykori táncosai jóvoltából.

Köszönjük szépen a lehetőséget és a szervezést Nagyné Leveleki Ildikó kolléganőnek!

„Szépen, helyesen, magyarul”

Intézményünk 2.osztályos tanulója Véghseő Réka, ” a Szépen, helyesen, magyarul ” című megyei helyesírási versenyen II.helyezést ért el.

Felkészítő pedagógus: Linzenbold Orsolya

Ehhez a kimagasló eredményhez szívből gratulálunk!

Megyei szövegértés

A 3.osztályos nyírturai OKOSKODÓK 2024.04.16-án részt vettek a II. Színi Szövegértési Csapatversenyen Nyírpazonyban, a Színi Károly Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

A döntőbejutásig rengeteg szorgalom és kitartás kövezte útjukat, amelynek az eredményeként a megye V. legjobban teljesítő csapata címet tudhatják magukénak.

A csapat tagjai: Asztalos-Petrusák Benjámin Péter, Jobbágy Melinda, Jurth Fanni, Lencsés Nándor Károly

Felkészítő pedagógus: Horváthné Gerbár Anita

Szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Művészeti sikerek

Diákjaink számos területen bebizonyítják, hogy igazán nagy tehetség rejlik bennük.

Bagonyi Boglárka 7.osztályos tanuló a Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola megyei „népmese illusztráció” versenyén II.helyezést ért el, Jobbágy Melinda 3.osztályos diákunk pedig a Megyei Versíró-Rímfaragó és Rajzversenyen III.helyezett lett.

Igazán büszkék vagyunk rájuk!

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

Újabb matematikai siker

Miért jó a csúcson lenni?

Mert „innen látni az összes többi csúcsot!”

A Számolj a Kossuthban! matematika versenyen Borbély Flóra 1. helyezést, Földesi Zoltán 2. helyezést, Kovács Miklós 3. helyezést ért el.

4.a osztályos tanulóink tudásuk csúcsára értek.

Kívánjuk, hogy felső tagozatos diákokként se adjátok lejjebb!

Felkészítő pedagógus: Bobonkáné Vass Erika

Szívből gratulálunk a gyerekeknek és a kolléganőnek!

Diákolimpia – nagykörzeti döntő

2024.04.23-án III.korcsoportos nagykörzeti diákolimpiai döntőt rendeztek a fiú focistáknak Bujon. A nyírturai csapat nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelső fokán végezve bejutottak a megyei diákolimpiai döntőbe.

1.Nyírtura

2.Kótaj

3. Nyírbogdány

4. Buj

Felkészítő: Szakáts Szabolcs

Szívből gratulálunk a fiúknak és a felkészítő kollégának!

Matematika megyei döntő

A mai napon a megyei Móra Matek döntőjén kimagasló eredménnyel I.helyen Földesi Zoltán és IV.helyen Borbély Flóra 4.a osztályos diákjaink ismét bebizonyították, hogy rendíthetetlen matematikai alapokkal és kiváló logikai gondolkodással rendelkeznek.

A hosszú hetek és hónapok felkészítő munkájáért Bobonkáné Vass Erika kolléganőnek is ezúton gratulálunk!

További sikereket kívánunk!

Móra Matek

A Móra Tehetségekért Alapítvány ebben a tanévben is meghirdette a Móra Matek Matematika Versenyt általános iskolák 1-4. évfolyamán tanuló diákok számára. Intézményünkből minden évfolyam bekapcsolódott a 3 fordulós versenybe. A megyei döntőre Borbély Flóra és Földesi Zoltán 4. a osztályos tanulónk kapott meghívást.

Felkészítő pedagógus: Bobonkáné Vass Erika

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Sport

2024. április 10-én a 3. és 4. osztályos tanulóink a labdarúgó diákolimpia II. korcsoportjának 3. fordulóján, a körzeti döntőn nem talált legyőzőre.

Nagy küzdelmek és izgalmak árán, Lakatos Dávid tanár úr vezetésével csapatunk megszerezte az aranyérmet, így tovább jutott a megyei döntőbe. A tanulók az aranyérmen kívül egy emlékezetes élménnyel és sok tapasztalattal is gazdagodtak. ⚽🥇

Lakatos Dávid

testnevelő tanár